HangArt_juliste_4

HangArt konstrundan ordnas för andra gången och då kan man bekanta sig med Hangökonstnärers ateljéer. Alla ateljéer är öppna kl. 12-18. Konstnärer och konstnärsgrupperClub con Color
Täktomvägen Täktom skola

Club con Color deltar om vädret det tillåter med tavlor ute i naturen. Annars inne i skolan. Vi är 17 personer som målar tillsammans, de flesta i olja men också akvarell.


Mimmi Eirtovaara
Kadermogatan 2


Jag använder flera olika tekniker: olja, akryl, pastell, kol, akvarell, blandteknik samt konstgrafik. Jag har studeratvid Hangö Sommaruni och gått på Heikki Kukkonens grafikkurs. År 2008 deltog jag i Contemporary Figure Painting kurs i Los Angeles.


Hangö Bildkonstnärer

Täktomvägen Täktom skola


Hangon Kuvataiteilijat – Hangö Bildkonstnärer Ry är en 35-årig förening som strävar efter att aktivt stimulera utövande av konst och höja kvaliteten på detta genom att ordna gemensamma utställningar, tecknings- och målarkvällar samt konstresor.


Henriksberg Gallery
Isabella Cabral & Irmeli Jung

Tvärminnevägen 42


Henriksberg Gallery är Isabella Cabrals ateljé och i samma utrymme finns ett vackert galleri.

Jag är från Brasilien och tillbringar min tid där, i Finland och i Frankrike. Jag målar med oljefärger på duk och i mina arbeten syns brasilianska, finländska och franska teman. Jag tror på en högkvalitativ teknisk teknik och jag har utarbetat min egen teknik under årens lopp. Jag arbetar med transparenta färger i olika lager och jag måste vänta tills varje lager torkat innan jag kan fortsätta mitt arbete. 


I galleriet finns Irmeli Jungs utställning Celebrating Finns till påseende. Utställningen arrangeras med anledning av Finland 100 ärs jubileum, och fotografens 70 årsdag. Jung presenterar bilder av en rad finländska kulturpersoner. Det speciella med Irmeli Jungs modeller är att hon verkligen har träffat dem, sett in i deras ögon och upplevt en varm sympati. Därför blir hennes bilder ett klarsynt möte där fotografen är osynligt närvarande i bilden.


Jori Tapio Kalliola
Långgatan 6


Jori Tapio Kalliola (född 1968, Raumo) bor och arbetar i Hangö som ITE-konstnär (itse tehty elämä) och musiker. Kalliolas konstmålningar och -skulpturer är skriande pamfletter som kritiserar samhället: tjänstemän, konstnärer, pengarnas makt, digitalisering, pressen...

Kalliola beskriver skapandet av konsten så här: "Jag gör dessa endast för att vara i idioternas nöjespark."Muddle Lilius
Christiersonsvägen 1

Från att ha varit en konstnär med trädgårdsintresse går jag nu sedan hösten 2015 en trädgårdsmästarutbildning vid Axxell/Överby i Esbo, och det har varit otroligt inspirerande. Det har också tagit tid. Jag ser med iver fram emot att åter ha möjlighet att ägna mig åt skapande arbete. Många planer finns för verk som är både praktiska och konstnärligt intressanta. Jämsides med detta ska det bli spännande att genomföra nya projekt i min egen trädgård, och få erbjuda mina tjänster till nytta för andras trädgårdar.
Välkommen att besöka min utomhusateljé & visningsterrass, Atelier la Terrasse, under Hangös egen konstrunda HangArt!Kaj Göran Levin
Kapellhamnsvägen 105 B

Ett naturnära realistiskt oljemåleri som påbörjades 1967. Motivkretsen är olika skärgårds och skogsmiljöer, även historiska händelser som Rilaxslaget och Fregatten "Kronprinsen"vars manskap landsteg vid Kronvik 24.6.1808 har varit intressanta objekt.
Medlem i Hangö Bildkonstnärer 1994- Separata utställningar 9 ggr samt gemensamma utställningar med Hangö Bildkonstnärer i Hangö, Ekenäs Halmstad samt Kuresaar. Utför även beställningsarbeten.


Riitta Luoma-aho
Kärrgatan 5


Målningar. Öppet kl. 12-18 på tisdag och torsdag. Onsdag öppet enligt överenskommelse, tfn 040 730 5496Maj-Lis Ronikonmäki
Esplanaden 93 /Smedsgatan 6

Jag är konstnärinna, bildkonstlärare och konstmagister. Jag målar både i Esbo och Hangö. Hangö är viktig inspirations källa för mig.
I min konst använder jag olika slags material och färg. Jag låter arbetandet föra mig med sig. Det oförutsedda fascinerar och jag låter medvetande fösvinna för att få fram det omedvetna. Mitt Hangö hem är ateljé, galleri och hem museum, där man kan titta på konst och gamla föremål.


Stadshusgalleriet
Risu Bredenberg & Pirjo Sirola
Rådhustorget 5


Konstnär Risu Bredenberg och Pirjo Sirola hämtar varierande utval av sina verk till Hangö stadsgalleriet under HangArt. Konstverken är gjorda i olika tekniker och material.

"Vi ville ställa ut verken i PopUp anda och därmed sänka tröskeln för att se och uppleva konst. Dessutom genom ett bredare urval hittar man alltid verk som berör, säger Bredenberg. Alla är välkomna.Ingrid Signell
Högbergsgatan 15

Jag har haft ett eget hantverksbolag - Parmelia - i 25 år och arbetar med traditionellt hantverk i lin, ull och rep. Till min produktion hör också planering och tillverkning av ryor, plädar och tröjor. Arbetet utförs i vävstol eller för hand. Mera information på min hemsida www.parmelia.fiKaj Ard Söderholm
Snickaregatan 1

Jag är en visuell bildkonstnär. I min samling finns allt från skisser och teckningar till målningar av olika format. Jag målar i akryl, mest abstrakt. En del verk kan ses som abstrakta landskap.
Foto har börjat intressera allt mera. Med på utställningen finns också fotokonst.Hanna Uggla
Villavägen 9 Hangö


Jag studerade konst på konstskolan Maa på Sveaborg och har under årenas lopp hållit en mängd utställningar på många olika håll i Finland. jag har också undervisat konst. Färgen är kärnan i mitt måleri. Under målandets gång stiger olika teman fram på duken. Jag har bland annat behandlat teman som rasism och starka kvinnor . Målningarna rör sig på gränsen mellan abstrakt och föreställande och jag målar mest med olja på duk.


Pekka Vehviläinen
Bangatan 12-14 (Pizzeria Nadins utrymmen)


Pekka Vehviläinen målar realistiska landskap med vattenlösliga tekniker. I produktionen framhävs det maritima såsom fyrar och segelbåtar. Favoritmotiv är slitna och föråldrade miljöer: industribyggnader, båtskjul, vrak, rostiga tunnor.
Vehviläinens verk finns till påseende i Pizzeria Nadins utrymmen.