Idrottspremieringar för år 2017

14.3.2018 premierades år 2017:s idrottsprestationer. Årets idrottare blev friidrottaren Linda Sandblom och årets unga idrottare brasilian jiu-jitsukan Salla Simola. Till årets lag valdes handbollslaget HC HIK och till årets tränare lagets tränarpar Henrik Lindroos och Christer Lundqvist. Utmärkelsen Årets bragd tillföll triathlonisten Dennis Winberg. Årets hedersomnämnande gick till tennistränaren Barbro Wikberg. Gratulationer till de fina prestationerna och gärningarna!

Årets idrottare

Till årets idrottare väljs friidrottaren Linda Sandblom (HIK Friidrott) som i damernas höjdhopp vann FM-guld både inom- och utomhus. Vid inomhus-FM i Jyväskylä hoppade hon nytt finländskt inomhusrekord, 191 cm, vilket innebar att hon kvalificerade sig för inomhus-EM i Belgrad (Serbien) i början av mars. I Serbien placerade hon sig på en fin delad nionde plats. Hon representerade också Finland vid VM-tävlingarna (utomhus) i London (Storbritannien) i början av augusti, där hennes resultat tyvärr inte denna gång räckte till en finalplats. Hennes bästa utomhusresultat 2017 var 184 cm. Hon premieras med ett 500 €:s stipendium samt diplom.

Linda2

 

Årets unga idrottare

Till årets unga idrottare väljs Brazilian jiu-jitsukan Salla Simola (Hangon Hyrskyt) som i BJJ vann ungdomsklassen för flickor och viktklassen under 64 kg för damer (vitbälten) i Finnish Open-tävlingarna i Riihimäki och Vanda. Under året blev hon dessutom dubbel finsk mästare, i ungdomsklassen för flickor samt i öppna viktklassen för damer (vitbälten), vid FM-tävlingarna i Åbo och Helsingfors. Vid FM-tävlingarna i Helsingfors blev hon dessutom silvermedaljör i viktklassen under 64 kg för damer (vitbälten). Genom att hon vann Finnish Open i viktklassen under 64 kg för damer blev hon den yngsta tävlanden som någonsin vunnit en vuxen klass i värdetävlingssammanhang. Hon premieras med ett 300 €:s stipendium samt diplom.

Salla2

 

Årets lag

Till årets lag väljs HC HIK:s representationslag (handboll) säsongen 2016-2017, som efter grundserievinsten i herrar- nas division I och därefter via segern (2-1 i matchserien) mot ligalaget Pargas IF i nivåmätningsmatcherna, lyckades spela sig till en plats i handbollens finrum, d.v.s. handbollsligan. Laget premieras med ett 400 €:s stipendium samt diplom.

HC HIK2

 

Årets tränare

Till årets tränare väljs tränarparet Henrik Lindroos och Christer Lundqvist (HC HIK), som under säsongen 2016-2017  ledde HC HIK:s representationslag (herrar) hela vägen till avancemang till handbollsligan, först via grundseriesegern i  division I och sedan via matchserievinsten mot Pargas IF i nivåmätningsmatcherna. Båda premieras med ett 200 €:s stipendium samt diplom.

Tränare2

 

Årets bragd

Årets bragd-utmärkelse tillfaller triathlonisten Dennis Winberg som i Barcelona (Spanien) i slutet av september genomförde sitt första fulla Ironman-lopp på den utomordentliga tiden 10 timmar, 33 minuter och 44 sekunder.

Tiderna i de tre olika delmomenten var 3,8 km simning på 01:08:47, 180 km cykling på 05:32:59 och drygt 42 km

löpning (maraton) på 03:38:12. Trots att en skada störde honom, både när det gäller förberedelserna inför tävlingen och under själva loppet, gjorde han en verkligt fin prestation och kom i mål med placeringen 583 bland 2418 deltagare. Han premieras med ett 300 €:s stipendium samt diplom.

Dennis2

 

Årets hedersomnämnande

Årets hedersomnämnande går till Barbro ”Babsu” Wikberg (Hangö Tennisklubb) som sedan slutet av 1970-talet

verkat för tennisen i Hangö. Utöver att hon själv har varit och fortfarande är en aktiv tennisspelare har hon suttit i HTK:s styrelse ett antal år. År 2003 valdes hon till föreningens ordförande och under de tre år hon satt som ord-förande byggdes bl.a. föreningens klubbhus. Hon var också initiativtagare till byggandet av Cuplishallen i slutet på 1990-talet. År 1993 satte hon sig på skolbänken för att utbilda sig till tennistränare och alltsedan dess har hon tränat otaliga hangöbarn och -ungdomar, uppskattningsvis över 500 i alla åldrar, och samtidigt gett dem chansen att pröva på och bekanta sig med grenen. Hon antog sig också uppgiften att sköta ”eftermiddagsskoltennis”-verksamheten, som startades 2016 och där man hämtar barnen från skolan och sedan spelar tennis och idrottar med dem i Cuplishallen. Hon har i årtionden genom sina personliga uppoffringar varit en förebild för tennisen i Hangö, och speciellt för unga tennisspelare. Hon premieras med ett 300 €:s stipendium samt diplom.   

Babsu2


Tillbaka till rubrikernariksha1

Staden har som donation fått 2 rikschacyklar för äldre!
Aktia-stiftelsen i Hangö, Hangö Rotary, företagarna på Berggatan och en privat person har donerat cyklarna. Helkama har donerat hjälmar.

Vill du bli en cykellots och vara med i Kraft i årens frivilliga verksamhet?
Nu har du möjlighet att delta i en 6 timmars kurs och lära dig cykla med en rikschacykel.

Vill du pröva åka med en rikschacykel?
Från och med denna vår är det möjligt att få åka omkring i vårt vackra Hangö på en rikschacykel med en frivillig cykellots vid pedalerna.

Mera information ger fysioterapeut Hanna Österlund (040 593 8113), specialidrottsplanerare Krista Grundström (040 869 7406) eller
cykelkapten Anja Kari (050 526 6027).

aktiariksha
rotaryriksha


Grund- och fortsättningskurser i vattenlivräddning på Regatta Spa


Via linkarna nedan kan du göra anmälan till kurserna:


Nybörjarkurs i vattenlivräddning för 8 - 15-åringar
Tid: 24 och 25.4 kl 14:30 – 19:00 (sammanl. 9h)
Pris: 30 €, faktureras.
Krav på simkunskap: 100m.
Kursen innehåller teori och praktiska övningar i bassäng. Som simläräre fungerar Eleonor Heikkinen.
Ta med egen matsäck.
De 10 första ryms med!
Bindande anmälan.


link.webropolsurveys.com/EP/42F8582B5C4C7DF8
Fortsättningskurs i vattenlivräddning för 8-15-åringar
Plats: Regatta Spa.
Tid: 26.4 KL 14:30 – 19:00 och 29.4 kl 9:00 – 14:00
Pris: 30 €, faktureras.
För dem som gått nybörjarkursen i vattenlivräddning.
Kursen innehåller teori och praktiska övningar i bassäng. Som simläräre fungerar Eleonor Heikkinen.
De 10 första ryms med! Ta med egen matsäck.
Bindande anmälan.

link.webropolsurveys.com/EP/042C69EF92BD1E42

Förändringar i utkvittering av nycklar till stadens gym

Fr.o.m. 1.2 kan man kvittera ut / lämna tillbaka nycklar till gymmet endast må - to kl 12:30 - 15:30 eller enligt överenskommelse: tina@wikstrom@hanko.fi. En pant på 20€ medtages vid utkvittering.


Simundervisningen i skolorna

Idrottsväsendet ansvarar för 3:e och 4:e årskursens simundervisning i skolorna. 

4-klassisternas simundervisningar är över för denna höst. Allt gick fint, och eleverna hann också bekanta sig lite med vattensäkerhet och livräddningskunskap. Vattenvana är en viktig sak, och alla hade humöret på topp och var ivriga att lära sig nytt! På våren blir det 3-klassisternas tur.

pelastusharjoituskeskk4_2