fb banner

Finlands stora år


Det självständiga Finland fyller 100 år 2017. Det är Finlands stora år som vi enligt tema bygger upp tillsammans. 100-årsjubileet firas även i Hangö. Kom med och fira med ditt program eller delta i årets evenemang.


Tvärminne Open House

Välkommen till Tvärminne Zoologiska Station lö 16.9 kl. 11-17.
Bekanta dej med stationen, inklusive laboratorierna, akvarier, båtar och provtagningsutrustning, och träffa olika forskare som tillsammans bedriver forskning på stationen. Vi förevisar helt ny forskningsapparatur och även Virtual Reality video från undervattensmiljöer.

Målsättningen är att synliggöra betydelsen av våra värdefulla kustmiljöer samt belysa behovet av högklassig grundforskning för att förvalta dessa miljöer.

Finland fyller 100 år, men Tvärminne zoologiska station är de facto äldre och fyller 115 år, vilket också firas i samband med evenemanget.


Adress: J.A. Palméns väg 260

 Arr. Tvärminne Zoologiska Station


Vi äter tillsammans på Boulevarden


Lö 26.8.2017 kl. 17.00–20.00

Välkommen och njuta av en middag under himmelen och trevlig samvaro! Borden är redo att ta emot matgäster från och med kl. 17.00. Ta med din egen picknickkorg med det du tycker om. Och bjud in familj, vänner, arbetskompisar eller hela föreningen! Vi har gott om platser och man behöver inte göra en reservation. Om platserna ändå fylls så är det möjligt att ha sin picknick i Kyrkparken. Under kvällen bjuder vi på överraskningsprogram på gatan.

När ni anländer till Boulevarden, vänligen ta plats från Stadshuset och fyll sedan på mot torget. Visst fyller ni platserna utan mellanrum, då ryms alla som vill med.
Vi rekommenderar att man kommer till platsen med cykel eller till fots. Området för middagen är stängt för motorfordon. Närmaste parkeringsområde är vid Drottningberg. För invaparkering har vi reserverat plats vid turistbyråns parkeringsplats.

Vi önskar att alla vårdar om att det är rent och skräpfritt i staden. Vi uppmuntrar alla att städa undan efter sin middag och för sitt skräp till skräpkorgarna.

Enligt ordningslagen 4 § är det förbjudet att inta berusningsmedel på allmänna platser. Vi följer givetvis denna lag.

Tilläggsuppgifter ger kulturbyrån: 040 139 1070 eller cultura@hanko.fi