Aktuellt

Arkitekturtävlingen för Granitborgen / Evenemang för allmänheten 29.8

Företaget Mathildedalin Ruukki och Hangö stad ordnade i samarbete med Finlands Arkitektförbund SAFA en arkitektur- och idétävling för Granitborgen i Hangö. Tävlingen var öppen för arkitektstuderande, högskole- och yrkeshögskolestuderande inom branscherna formgivning, bydd, inredning och fastigheter. Som mål var att hitta en funktionell och arkitektonisk vision för det gamla magasinet på 1430 m2 och ett nybygge med byggnadsrätt på 1000 m2. Som målsättning för tävlingen var fastighetens förvandlingsbarhet efter säsongtiderna, att bjuda på varierande alternativ och komma med helt nya idéer för att förstärka turismen såväl under bästa säsongen som året runt.

Graniittikiinteistö

Totalt 13 arbeten deltog i tävlingen av vilka fyra belönas. Två av priserna är tröstpris. Resultaten offentliggörs på tisdag 29.8.2017.

Efter offentliggörande av resultaten har alla hangöbor möjlighet att bekanta sig med dessa 13 tävlingsarbeten i Granitborgen(Hamngatan 4) kl. 16 - 17.30. På plats finns även fastighetens ägare Olli Lehti, Esa Laaksonen från SAFA och stadsdirektör Denis Strandell.

Kom och berätta din åsikt och kom med idéer om hur vinnarförslaget ska förverkligas!


Tillbaka till rubrikerna