Aktuellt

Årets bästa idrottsprestationer 2012

Hangös bästa idrottare och tränare premierades 7.3.2013 för sina fina idrottsprestationer år 2012. Bildningsnämnden beslöt om premieringar av årets idrottsprestationer på sitt möte 12.2.2013.

 

1. Årets idrottare

Till årets idrottare valdes Tony Bäckman (HaHy) som vann sitt tionde FM-guld i brasiliansk jiujitsu. Tony var en av de bärande krafterna i HaHy:s herrlag som steg till division två i innebandy. Han premierades med ett 250 euros stipendium samt diplom.

Årets idrottare 2012 Tony Bäckman (till vänster) får sin diplom av stadsdirektör Mäkinen.

 

2. Årets ungdomsidrottare

Till årets ungdomsidrottare valdes bowlaren Matias Luosujärvi (Destroyers) som vann FM-silver i sin åldersklass och som, trots endast 17 års ålder, blev Hangömästare i bowling. Han premierades med ett 100 euros stipendium samt diplom.

 

3. Årets lag

Till årets lag valdes HC HIK:s D-pojkar (födda år 2000) som vann FM-guld i handboll i sin åldersklass. Laget premierades med ett 250 euros stipendium samt diplom.

 

4. Årets tränare

Till årets tränare valdes Teddy Nordling och Thomas Nordlund som ledde HC HIK:s D-pojkar till FM-guld i handboll. Båda premierades med ett 100 euros stipendium samt diplom.

 

5. Årets hedersomnämnande

Årets hedersomnämnande gick till Jonna Berghem för sina strålande resultat i friidrott, både internationellt och nationellt, under de senaste åren.  Jonna har representerat HIK-friidrott de tre senaste åren och har med sina insatser gjort idrotten i Hangö och framför allt föreningen känd i vidare kretsar. Hon premierades med ett 200 euros stipendium samt diplom.

För årets 2012 idrottsprestationer premierade idrottare och tränare.


Tillbaka till rubrikerna