Moni yritys toimii ja menestyy Hangossa - menesty sinäkin!

Hanko on yksi Suomen teollistuneimmista kunnista. Teollisuustyöpaikkojen osuus on noin 35 %. Teollisuuteen verrattavia vahvoja työllistäjiä ovat lisäksi satama ja matkailu sekä niihin liittyvät toimialat ja toiminnot (logistiikka, monipuoliset palvelut ja vapaa-ajan harrastusmahdollisuudet jne.). Kaupungin satamien lisäksi Hangossa on kolme teollisuussatamaa.  Hangosta Viron Paldiskiin liikennöivä rahtilaiva palvelee myös matkustajaliikennettä. Hangon työpaikkaomavaraisuus on noin 100 %.

 

Kehitysnäkymät kaikilla edellä mainituilla ja niihin liittyvillä toimialoilla ovat hyvät, vaikka eräitä yksittäisiä ”takaiskujakin” on ollut. Teollisuuden päätoimialat; prosessiteollisuus (mm. lääke-, kemianteollisuus) ja metallituoteteollisuus ovat jatkuvasti kasvattaneet tuotantoaan. Sataman toiminta on laajentunut ja matkailun edellytyksiä on parannettu sekä yritysten että kaupungin toimesta.

 

Hanko – Hyvinkää –radan sähköistäminen,  jonka uskotaan toteutuvan viimeistään ensi hallituskaudella,  parantaa sekä yritysten  että satamien toiminta- ja kehitysedellytyksiä. Entisen terästehtaan alue ja satama Koverharissa ovat merkittävä reservi otettavaksi uudelleen yritystoiminnan/teollisuuden käyttöön. Alue käsittää paitsi sataman noin 200 hehtaaria yritystoimintaan kaavoitettua maata.

Yrityksen perustaja ja yrityksen sijoituspaikkaa etsivä – huomaa Hangon edellytykset viennille/tuonnille, alihankintatoiminnalle ja yhteistyölle täällä jo toimivien teollisuusyritysten ja muiden yritysten kanssa

Yrittäjäperhe – huomaa Hangon erilainen luonnonympäristö ja –maisema sekä monipuoliset asumis- ja vapaan-ajanharrastusmahdollisuudet,

Luovan alan yrittäjä - huomaa Hangon asunto- ja toimitilatarjonta ja luovaa toimintaa inspiroiva ympäristö ja lyhyt matka Eurooppaan.


Tervetuloa asumaan, yrittämään ja viihtymään kanssamme Hankoon!