Päivystys

 

Päivystysvastaanotto arkisin Hangossa (Äkilliset sairastumiset)
ajanvarauksella puh. 019-2203 555  klo 8.00 - 16.00.

 Päivystysapu 116 117Vuoden 2019 alusta Päivystysapu-puhelinpalvelun toiminta laajenee koko HUS-alueelle. Maksuttomaan numeroon 116 117 soitetaan ennen hakeutumista HUSin päivystyspoliklinikoille. Numerosta voi myös kysyä neuvoja ja hoito-ohjeita äkillisiin terveysongelmiin.


Päivystysavun numeroon soitetaan ennen HUSin päivystyspoliklinikoille hakeutumista. Terveydenhuollon ammattilaiset tekevät hoidon tarpeen arvion puhelimessa ja ohjaavat soittajan oikeaan hoitopaikkaan tai antavat ohjeita itsehoitoon. Palvelu neuvoo ja ohjaa myös lasten asioissa. Päivystysapua palvelee ympäri vuorokauden, vuoden kaikkina päivinä. Soittaminen on maksutonta.


Kun oma terveysasemasi on auki, saat apua äkillisiin terveysongelmiin ottamalla yhteyttä omalle terveysasemallesi  oman kuntasi käytäntöjen mukaisesti. Päivystysavun kautta ei voi varata aikoja terveysasemalle.


Kiireettömissä asioissa  ei tule soittaa Päivystysavun numeroon, vaan ne hoidetaan omalla terveysasemalla. Tällaisia ovat esimerkiksi reseptien uusintapyynnöt tai laboratorio- ja röntgentutkimusten vastaukset ilman oireiden äkillistä pahenemista.


Henkeä uhkaavissa tilanteissa tulee soittaa hätänumeroon 112. Tilanteita, joissa tulee soittaa välittömästi hätänumeroon ovat esimerkiksi kova rintakipu, äkillinen hengitysvaikeus, tajuttomuus ja halvausoireet.


Lisätietoa: www.hus.fi/päivystysapu