Vuoden 2017 urheilusaavutukset

14.3.2018 palkittiin vuoden 2017 urheilusaavutuksia. Vuoden urheilijan palkinnon sai yleisurheilija Linda Sandblom ja vuoden nuoren urheilijan palkinnon brasilian jiu-jitsuka Salla Simola. Vuoden joukkueeksi valittiin käsipallojoukkue HC HIK, sekä vuoden valmentajiksi joukkueen valmentajapari Henrik Lindroos ja Christer Lundqvist. Vuoden teko-kunnianosoituksen sai triathlonisti Dennis Winberg. Vuoden kunniamaininnan sai tennisvalmentaja Babsu Wikberg. Onnittelut hienoista urheilusuorituksista ja teoista!

Vuoden urheilija

Vuoden urheilijaksi valitaan yleisurheilija Linda Sandblom (HIK Yleisurheilu) joka naisten korkeushypyssä voitti SM-kultaa sekä hallikisoissa että ulkoradoilla. Jyväskylän SM-hallikisoissa hän teki uuden Suomen ennätyksen, 191 cm, jonka myötä hän selviytyi Belgradin (Serbia) EM-hallikisoihin maaliskuun alussa. Serbiassa hän sijoittui hienosti jaetulle yhdeksännelle sijalle. Hän edusti Suomea myös ulkoratojen EM-kisoissa Lontoossa (Iso-Britannia) elokuun alussa, jossa hänen tuloksensa valitettavasti ei tällä kertaa riittänyt finaalipaikkaan. Hänen paras tuloksensa ulkoradoilla 2017 oli 184 cm. Hänet palkitaan 500 €:n stipendillä ja diplomilla.

Linda2

 

Vuoden nuori urheilija

Vuoden nuoreksi urheilijaksi valitaan Brazilian ju-jutsuka Salla Simola (Hangon Hyrskyt) joka BJJ:ssä Riihimäen ja Vantaan Finnish Open-kisoissa voitti tyttöjen nuorisoluokan sekä naisten alle 64-kiloisten painoluokan (valkovöiset). Vuoden aikana hän saavutti tämän lisäksi kaksi Suomen mestaruutta, tyttöjen nuorisoluokassa sekä naisten avoimessa painoluokassa (valkovöiset), Turun ja Helsingin SM-kilpailuissa. Sen lisäksi hän saavutti Helsingin SM-kilpailuissa hopeaa naisten alle 64-kiloisten painoluokassa (valkovöiset). Finnish Openin naisten alle 64-kiloisten painoluokan voiton myötä hänestä tuli kautta aikojen nuorin aikuissarjan arvokisoissa voittanut urheilija. Hänet palkitaan 300 €:n stipendillä ja diplomilla.

Salla2

 

Vuoden joukkue

Vuoden joukkueeksi valitaan HC HIK:n edustusjoukkue (käsipallo), joka kaudella 2016-2017 ensin miesten 

I-divisioonan runkosarjavoiton ja myöhemmin tasonmittausottelusarjavoiton (2-1 liigajoukkue Pargas IF:ää vastaan) kautta saavutti paikan käsipallon ylimmällä tasolla, käsipalloliigassa. Joukkue palkitaan 400 €:n stipendillä ja diplomilla.

HC HIK2

 

Vuoden valmentaja

Vuoden valmentajiksi valitaan valmentajapari Henrik Lindroos ja Christer Lundqvist (HC HIK), jotka kaudella 2016-2017 ensin luotsasivat HC HIK:n edustusjoukkueen (miehet) I-divisioonan runkosarjavoittoon sekä myöhemmin ottelusarjavoittoon Pargas IF:ää vastaan tasonmittausotteluissa ja sen myötä nousuun käsipalloliigaan. Molemmat palkitaan 200 €:n stipendillä ja diplomilla.

Tränare2

 

Vuoden teko

Vuoden teko-kunnianosoituksen saa triathlonisti Dennis Winberg joka syyskuussa suoritti ensimmäisen täyden Ironman-kisansa Barcelonassa (Espanja) loistavalla ajalla 10 tuntia, 33 minuuttia ja 44 sekuntia. Kisan eri osioiden ajat olivat 3,8 km uintia ajalla 01:08:47, 180 km pyöräilyä ajalla 05:32:59 ja reilut 42 km juoksua (maraton) ajalla 03:38:12. Vaikka häntä vaivasi loukkaantuminen sekä kisoihin valmistautumisen aikana että itse kisoissa, hän teki upean suorituksen ja tuli maaliin sijalla 583 kaikkiaan 2418 osallistujasta. Hänet palkitaan 300 €:n stipendillä ja diplomilla.

Dennis2

 

Vuoden kunniamaininta

Vuoden kunniamaininnan saa Barbro ”Babsu” Wikberg (Hangon Tenniskerho), joka 1970-luvun lopusta lähtien on vaikuttanut Hangossa tenniksen saralla. Sen lisäksi että itse on ollut ja edelleen on aktiivinen tenniksen pelaaja hän on vuosien ajan istunut HTK:n hallituksessa. Vuonna 2003 hänet valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi, ja hänen kolmivuotisen puheenjohtajakauden aikana rakennettiin m.m. seuran kerhotalo. Hän oli myös Cuplishallin rakenta-misen aloitteentekijä 1990-luvun lopulla. Vuonna 1993 hän palasi koulupenkille kouluttautuakseen tennis-valmentajaksi ja on sen jälkeen valmentanut lukuisia hankolaislapsia ja -nuoria, arviolta yli 500 kaikenikäistä, ja samalla antanut heille mahdollisuuden tutustua lajiin. Hän otti myös tehtäväkseen hoitaa ”iltapäivätenniskerho”-toimintaa, jota aloitettiin 2016, jossa lapset haetaan koulusta ja viedään Cuplishalliin pelaamaan tennistä ja harrastamaan liikuntaa heidän kanssaan. Hän on henkilökohtaisten uhrausten kautta vuosikymmenten ajan toiminut hankolaisen tenniksen esikuvana varsinkin nuorille pelaajille. Hänet palkitaan 300 €:n stipendillä ja diplomilla.

Babsu2


Palaa otsikoihinriksha1
Kaupunki on saanut lahjoituksena 2 riksapyörää iäkkäille!
Lahjoittajat ovat Hangon Aktia-säätio, Hangon Rotary, Vuorikadun yrittäjät sekä yksi yksityinen henkilö. Helkama on lahjoittanut kypärät.

Haluatko tulla pyöräilyluotsiksi ja olla mukana Voimaa vanhuuteen -vapaaehtoistoiminnassa?
Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua 6 tunnin kurssille ja oppia pyöräilemään riksapyörällä.

Haluatko tulla riksapyörän kyytiin?
Tästä keväästä lähtien voit päästä ajelemaan ympäri kaunista Hankoa riksapyörän kyydissä vapaaehtoisen pyöräilyluotsin polkiessa.

Lisätietoja antavat fysioterapeutti Hanna Österlund (040 593 8113), erityisliikunnan suunnittelija Krista Grundström (040 869 7406) tai pyöräilykapteeni Anja Kari (050 526 6027).

aktiariksha
rotaryrikshaVesipelastuksen alkeis- ja jatkokurssit Regatta Spassa


Alta olevien linkkien kautta voit ilmoittautua kursseihin!


Vesipelastuksen alkeiskurssi 8 - 15-vuotiaille
Paikka: Regatta Spa
Aika: 24 ja 25.4 kl 14:30 – 19:00 (yht. 9h)
Hinta: 30 €, laskutetaan.
Uimataitovaatimus 100m.
Kurssi sisältää teoriaa ja käytännön harjoituksia altaassa. Kurssin uimaopettajana toimii Eleonor Heikkinen.
Ota mukaan omat eväät.
Mukaan mahtuu 10 ensimmäistä!
Sitova ilmoittautuminen.

link.webropolsurveys.com/EP/42F8582B5C4C7DF8Vesipelastuksen jatkokurssi 8 - 15-vuotiaille
Paikka: Regatta Spa
Aika: 26.4 klo 14:30 – 19:00 ja 29.4 klo 9:00 – 14:00
Hinta: 30 €, laskutetaan.
Vesipelastuksen alkeiskurssin käyneille.
Kurssi sisältää teoriaa ja käytännön harjoituksia altaassa. Kurssin uimaopettajana toimii Eleonor Heikkinen.
Mukaan mahtuu 10 ensimmäistä! Ota omat eväät mukaan.
Sitova ilmoittautuminen.

link.webropolsurveys.com/EP/042C69EF92BD1E42

Muutoksia kuntosaliavaimien lunastamisessa

1.2.2018 lähtien kuntosalin avaimia voi lunastaa / palauttaa ainoastaan ma - to klo 12:30 - 15:30 tai sopia eriävästä ajasta: tina.wikstrom@hanko.fi. 20€ pantti otetaan mukaan avainta hakiessa.


Uimaopetus kouluissa

Liikuntatoimi vastaa 3. sekä 4. luokkien koulu-uimaopetuksesta.

4-luokkalaisten uinnit ovat tältä syksyltä ohitse. Opetus sujui hienosti, ja ehdittiin tutustumaan myös vähän vesiturvallisuuteen, pelastautumis- ja pelastamistaitoihin. Veteen tottuminen on tärkeää, ja kaikki tulivat ilomielin ja innokkaina oppimaan uutta! Keväällä on 3-luokkalaisten vuoro.

pelastusharjoituskeskk4_2