2017

Vuoden urheilija

Vuoden urheilijaksi valitaan yleisurheilija Linda Sandblom (HIK Yleisurheilu) joka naisten korkeushypyssä voitti SM-kultaa sekä hallikisoissa että ulkoradoilla. Jyväskylän SM-hallikisoissa hän teki uuden Suomen ennätyksen, 191 cm, jonka myötä hän selviytyi Belgradin (Serbia) EM-hallikisoihin maaliskuun alussa. Serbiassa hän sijoittui hienosti jaetulle yhdeksännelle sijalle. Hän edusti Suomea myös ulkoratojen EM-kisoissa Lontoossa (Iso-Britannia) elokuun alussa, jossa hänen tuloksensa valitettavasti ei tällä kertaa riittänyt finaalipaikkaan. Hänen paras tuloksensa ulkoradoilla 2017 oli 184 cm. Hänet palkitaan 500 €:n stipendillä ja diplomilla.

Linda2

 

Vuoden nuori urheilija

Vuoden nuoreksi urheilijaksi valitaan Brazilian ju-jutsuka Salla Simola (Hangon Hyrskyt) joka BJJ:ssä Riihimäen ja Vantaan Finnish Open-kisoissa voitti tyttöjen nuorisoluokan sekä naisten alle 64-kiloisten painoluokan (valkovöiset). Vuoden aikana hän saavutti tämän lisäksi kaksi Suomen mestaruutta, tyttöjen nuorisoluokassa sekä naisten avoimessa painoluokassa (valkovöiset), Turun ja Helsingin SM-kilpailuissa. Sen lisäksi hän saavutti Helsingin SM-kilpailuissa hopeaa naisten alle 64-kiloisten painoluokassa (valkovöiset). Finnish Openin naisten alle 64-kiloisten painoluokan voiton myötä hänestä tuli kautta aikojen nuorin aikuissarjan arvokisoissa voittanut urheilija. Hänet palkitaan 300 €:n stipendillä ja diplomilla.

Salla2

 

Vuoden joukkue

Vuoden joukkueeksi valitaan HC HIK:n edustusjoukkue (käsipallo), joka kaudella 2016-2017 ensin miesten 

I-divisioonan runkosarjavoiton ja myöhemmin tasonmittausottelusarjavoiton (2-1 liigajoukkue Pargas IF:ää vastaan) kautta saavutti paikan käsipallon ylimmällä tasolla, käsipalloliigassa. Joukkue palkitaan 400 €:n stipendillä ja diplomilla.

HC HIK2

 

Vuoden valmentaja

Vuoden valmentajiksi valitaan valmentajapari Henrik Lindroos ja Christer Lundqvist (HC HIK), jotka kaudella 2016-2017 ensin luotsasivat HC HIK:n edustusjoukkueen (miehet) I-divisioonan runkosarjavoittoon sekä myöhemmin ottelusarjavoittoon Pargas IF:ää vastaan tasonmittausotteluissa ja sen myötä nousuun käsipalloliigaan. Molemmat palkitaan 200 €:n stipendillä ja diplomilla.

Tränare2

 

Vuoden teko

Vuoden teko-kunnianosoituksen saa triathlonisti Dennis Winberg joka syyskuussa suoritti ensimmäisen täyden Ironman-kisansa Barcelonassa (Espanja) loistavalla ajalla 10 tuntia, 33 minuuttia ja 44 sekuntia. Kisan eri osioiden ajat olivat 3,8 km uintia ajalla 01:08:47, 180 km pyöräilyä ajalla 05:32:59 ja reilut 42 km juoksua (maraton) ajalla 03:38:12. Vaikka häntä vaivasi loukkaantuminen sekä kisoihin valmistautumisen aikana että itse kisoissa, hän teki upean suorituksen ja tuli maaliin sijalla 583 kaikkiaan 2418 osallistujasta. Hänet palkitaan 300 €:n stipendillä ja diplomilla.

Dennis2

 

Vuoden kunniamaininta

Vuoden kunniamaininnan saa Barbro ”Babsu” Wikberg (Hangon Tenniskerho), joka 1970-luvun lopusta lähtien on vaikuttanut Hangossa tenniksen saralla. Sen lisäksi että itse on ollut ja edelleen on aktiivinen tenniksen pelaaja hän on vuosien ajan istunut HTK:n hallituksessa. Vuonna 2003 hänet valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi, ja hänen kolmivuotisen puheenjohtajakauden aikana rakennettiin m.m. seuran kerhotalo. Hän oli myös Cuplishallin rakenta-misen aloitteentekijä 1990-luvun lopulla. Vuonna 1993 hän palasi koulupenkille kouluttautuakseen tennis-valmentajaksi ja on sen jälkeen valmentanut lukuisia hankolaislapsia ja -nuoria, arviolta yli 500 kaikenikäistä, ja samalla antanut heille mahdollisuuden tutustua lajiin. Hän otti myös tehtäväkseen hoitaa ”iltapäivätenniskerho”-toimintaa, jota aloitettiin 2016, jossa lapset haetaan koulusta ja viedään Cuplishalliin pelaamaan tennistä ja harrastamaan liikuntaa heidän kanssaan. Hän on henkilökohtaisten uhrausten kautta vuosikymmenten ajan toiminut hankolaisen tenniksen esikuvana varsinkin nuorille pelaajille. Hänet palkitaan 300 €:n stipendillä ja diplomilla.

Babsu2


2016

Vuoden urheilija


Vuoden urheilijaksi valitaan yleisurheilija Linda Sandblom (HIK Yleisurheilu), joka naisten korkeushypyssä voitti SM-

kultaa sekä hallikisoissa että ulkoradoilla ja kesäkuun lopulla Kuortaneella hyppäsi uuden Suomen ennätyksen, 

193 cm, ja näin paransi 11 vuotta vanhaa ennätystä 1 cm. Tuloksen myötä hän selviytyi EM-kilpailuihin Amsterdamiin sekä kesäolympialaisiin Rio de Janeiroon. Molemmissa kilpailuissa hän pärjäsi hienosti, vaikka tulokset eivät tällä

kertaa aivan riittäneet finaalipaikkaan. Vuoden 1976 Montrealin kesäolympialaisten jälkeen, ei kukaan hankolainen

ole osallistunut olympialaisiin. On myös kulunut 40 vuotta siitä kun Suomella viimeksi oli edustaja naisten korkeus-hypyssä olympialaisissa. Hänet palkitaan 1.500 €:n stipendillä ja diplomilla.


Vuoden nuori urheilija


Vuoden nuoreksi urheilijaksi valitaan käsi- ja jalkapalloilija Robert Bäckman (HC HIK ja FC HIK), joka vain 16 vuoden iästään huolimatta, kuului Suomen alle 18-vuotiaiden käsipallomaajoukkueen kantaviin voimiin vuoden 2016 aikana. Hienolla asenteellaan ja kovalla työmoraalillaan hän on käsipallossa kehittynyt ikäluokkansa huippupelaajaksi. Hänellä oli myös, nuoresta iästään huolimatta, aktiivinen rooli HC HIK:n edustusjoukkueessa. Jalkapallossa hän pelasi FC HIK:n edustusjoukkueessa kaudella 2016.  Hänen periksiantamaton asenteensa kentällä tekee hänestä ehdottoman esikuvan niin nuorelle kuin vanhalle. Hänet palkitaan 300 €:n stipendillä ja diplomilla


Vuoden joukkueet

 

Vuoden joukkueiksi valitaan HC HIK:n C-tytöt-01 (käsipallo) ja Hangon Hyrskyjen BJJ-joukkue (Brazilian jiu-jitsu).

HC HIK:n C-tytöt-01 saavuttivat, jännityksen ja dramatiikan jälkeen, sekä semifinaalissa että loppuottelussa, omalla kotikentällään Urheilutalossa käsipallossa neljännen peräkkäisen SM-kultansa ikäluokassaan.

Hangon Hyrskyjen BJJ-joukkue voitti purppura/ruskea/mustavöisten Suomen mestaruuden yli 76 kg painoluokassa Turussa maaliskuussa 2016.

Molemmat joukkueet palkitaan 200 €:n stipendillä ja diplomilla

Vuoden valmentaja


Vuoden valmentajaksi valitaan Leif Sandblom (HIK Yleisurheilu), joka on valmentanut Linda Sandblomia, omaa tytärtään, hienoihin saavutuksiin vuoden 2016 aikana. Hän on jo noin 12 vuoden ajan valmentanut Lindaa

menestyksekkäästi ja syksystä 2015 lähtien kantanut päävastuun Lindan harjoitusohjelmasta ja sen suunnittelusta.

Hänet palkitaan 500 €:n stipendillä ja diplomilla.


Vuoden teko


Vuoden teko-kunnianosoituksen saa Johan Nordlund (Team Racebike Focus), joka viime vuoden elokuussa joukkueensa kanssa voitti maantieajon SM-kultaa Mäntsälässä luokassa m-30, sekä saman luokan henkilökohtaisen SM-pronssin tempoajossa. Tämän lisäksi hän sijoittui hienosti viidenneksi eliittiluokan tempoajossa Turun SM-kisoissa kesäkuussa. Hänet palkitaan 300 €:n stipendillä ja diplomilla

 

Vuoden kunniamaininta


Vuoden kunniamaininnan saa Thore Strandback (Hangö Segelförening), joka on noin viiden vuosi-kymmenen ajan ollut sekä kansainvälisten että kansallisten purjehduskisojen järjestämisessä tärkeä lenkki ja yksi kantavista voimista Hangossa. Hänellä on vuosien saatossa ollut monta tärkeää toimitsija-tehtävää, esimerkiksi 1975-1989 hän toimi kilpailupäällikkönä. Vuosina 1981-1993 hän toimi seuran varakommodoorina . Vuonna 1981 hänet palkittiin HSF:n kultaisella intressimerkillä, vuonna 1982 Suomen Purjehdusliiton pronssisella ansiomerkillä ja vuonna 2006 Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi hänelle Suomen urheilukulttuurin ansiomitalin kullatuin ristein. Vuonna 2015 hän sai ensimmäisenä Vuoden vapaaehtoinen-maininnan Suomen Purjehdus ja Veneily ry:ltä. Iästään huolimatta hän osallistuu edelleen aktiivisesti seuran toimintaan. Hänet palkitaan 300 €:n stipendillä ja diplomilla


2015

Vuoden urheilija


Vuoden urheilijaksi valitaan yleisurheilija Linda Sandblom (HIK Yleisurheilu), joka edusti Suomea yhdessä maailman suurimmassa kilpailussa, Universiadeissa Gwangjussa (Etelä-Korea). Hän sijoittui hienosti kahdeksannelle sijalle naisten korkeushypyssä. SM-kilpailuissa Porissa hän selviytyi helposti korkeushypyn finaaliin, jossa hän ei kuitenkaan, loukkaantumisen vuoksi, saavuttanut normaalia tulostasoaan. Hän sijoittui kahdeksannelle sijalle. Kauden parhaan tuloksensa, 183 cm, hän hyppäsi Espanjan Torremo-linoksessa toukokuun lopussa. Hänet palkitaan 250 €:n stipendillä ja diplomilla.

 

Vuoden nuori urheilija

 

Vuoden nuoreksi urheilijaksi valitaan Brazilian jiu-jitsuka Samuel Westerlund (Hangon Hyrskyt), joka voitti kaksi EM-kultaa BJJ:ssä avoimissa junioreiden EM-kilpailuissa Lissabonissa (Portugali), alle 64 kg paino-luokassa sekä avoimessa painoluokassa. Vuoden 2015 aikana hän voitti myös kaksi SM-hopeaa kahdessa eri lajissa, BJJ:ssä (Brazilian Jiu-Jitsu) ja MMA:ssa (Vapaaottelu), huolimatta siitä, että loukkaantuminen haittasi hänen valmistautumista molempiin SM-kilpailuihin. Hänet palkitaan 100 €:n stipendillä ja diplomilla.


Vuoden joukkue

 

Vuoden joukkueeksi valitaan HC HIK:n C-tytöt-01, jotka suuren dramatiikan jälkeen Myyrmäessä loppuottelussa, voittivat SM-kultaa käsipallossa, ikäluokassaan, jo kolmannen kerran. Joukkue sai, kiitos SM-kullan, taas kutsun epävirallisiin pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin Göteborgiin joulukuun lopulla.

Joukkue palkitaan 250 €:n stipendillä ja diplomilla.


Vuoden valmentaja


Vuoden valmentajaksi valitaan Jyrki Alaluusua (Hangon Tenniskerho), joka toimii HTK:ssa kilpailu-junioreiden valmentajana. Hän on saanut valmentajakoulutuksensa Suomen Tennisliitossa. Vuoden 2013 syksystä lähtien, hän on valmentanut seuran lupaavia tennisjunioreita, Arthur Alénia ja Pontus Ahlvikia menestyksekkäästi. Vuoden 2015 aikana pojat ovat, satojen harjoitustuntien tuloksena, edistyneet suurin askelin lyhyellä ajalla D-tasolta B-tasolle. Hänet palkitaan 200 €:n stipendillä ja diplomilla.


Vuoden kunniamaininta


Vuoden kunniamaininnan saa ratsastuksenopettaja Mia Maukonen (Hankoniemen Ratsastajat), joka on useiden vuosikymmenien ajan ollut yksi kantavista voimista Hangon hevosurheilussa. Hän on pitkäjänteisesti ja antaumuksellisesti työskennellyt kehittäen ratsastusurheilua kaupungissa. Tähän on kuulunut eritasoisten oppilaiden valmentamista sekä kilpailutoimintaa. Hän on jo vuosien ajan kuulunut  ehdottomiin eturivihahmoihin mm. Sea Horse Weekin järjestelyissä. Hevoset intohimonaan, hän on tehnyt tuhansia talkootunteja seuran hyväksi ja huolehtinut hevosurheilijoiden ja hevosten hyvinvoinnista esimerkillisellä tavalla. Mia aloitti ratsastusuransa Suursuon tallilla 1979 ja vuonna 1988 hän sai vakituisen työpaikan seurassa. Vuonna 1990 hän valmistui ratsastuksenohjaajaksi ja 1999 ratsastuksenopettajaksi.

Hänet palkitaan 200 €:n stipendillä ja diplomilla.2014

Vuoden urheilija

 

Vuoden urheilijaksi valitaan yleisurheilija Linda Sandblom (HIK Yleisurheilu), joka sijoittui hienosti neljännelle sijalle naisten korkeushypyn SM-kilpailussa, Kuopiossa. Hän sijoittui, tuloksella 185 cm, toiseksi  Suomi-Ruotsi yleisurheilumaaottelussa Helsingissä elokuun lopulla. Siellä hän voitti mm. Ruotsin maailman-tähden, Emma Green-Tregaron. Tämän lisäksi, hän voitti 2014 kaudella mm. SFI-mestaruuden Pedersöressä. Linda Sandblom palkitaan 250 €:n stipendillä ja diplomilla.


Vuoden nuoret urheilijat


Vuoden nuoriksi urheilijoiksi valitaan yleisurheilija Emmy Airola (HIK Yleisurheilu) ja Brazilian jiu-jitsuka

Samuel Westerlund (Hangon Hyrskyt). 

Emmy Airola voitti pronssia 800m:llä 16-vuotiaiden SM-kilpailuissa Kotkassa. Hän voitti sen lisäksi kultaa 800m:llä ja hopeaa 1500m:llä 17-vuotiaiden SFI-mestaruuskilpailuissa  Pedersöressä. Tämän lisäksi, hän saavutti 2014 kaudella A-luokkatuloksen 400m:llä ikäluokissa N17, N19 ja N22, 800m:llä (N17, N19, N22) ja 1500m:llä (N17, N19).

Samuel Westerlundista tuli BJJ:n nuorten Suomen mestari alle 58,5 kg painoluokassa SM-kilpailuissa, helmikuussa 2014. Marraskuussa hän osallistui, huolimatta 15-vuoden iästä, aikuisten SM-kilpailuihin ja hänestä tuli valkovöisten Suomen mestari alle 64 kg painoluokassa. Hän on nuorin kilpailija, joka on voittanut SM-kultaa yleisessä luokassa koko 14-vuoden kilpailuhistorian aikana. Vuoden aikana hän saavutti  myös suurta menestystä  isommissa painoluokissa, sekä juniori- että aikuistasolla.

Molemmat palkitaan 100 €:n stipendillä ja diplomilla.


Vuoden joukkue


Vuoden joukkueeksi valitaan HC HIK:n D-tytöt-01, jotka ylivoimaisesti voittivat käsipallon SM-kultaa ikäluokassaan. Joukkue voitti kaikki 21 ottelua SM-sarjassa. Joukkue kutsuttiin, kiitos SM-kullan, epävirallisiin pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin Göteborgiin, joulukuun lopulla.  Joukkue palkitaan 250 €:n stipendillä ja diplomilla.

 

Vuoden valmentajat


Vuoden valmentajiksi valitaan Seppo Olin ja Stefan Rosenström. He johdattivat futsalissa FC HIK:n B/17 –joukkueen vakuuttavaan sarjavoittoon Uudenmaan ja Helsingin Pallopiirin korkeimmalla tasolla. Piirimestaruus antoi automaattisesti paikan SM-loppupeleihin, jotka pelattiin Tampereella maaliskuussa. FC HIK tuli hienosti seitsemännelle sijalle. Valmentajat ovat myös luotsanneet FC HIK:n B/17 poikia hienoihin jalkapallomenestyksiin vuoden 2014 aikana. Molemmat palkitaan 100 €:n stipendillä ja diplomilla.


Vuoden kunniamaininta


Vuoden kunniamaininnan saa Raili Peni, joka jo 1970-luvulta alkaen on kuulunut Hangö AIK:n voimistelujaoston kantaviin voimiin. Hän on vuosikymmenien aikana toiminut voimisteluvalmentajana ja henkilökohtaisesti uhrautuen ja talkootyöllä, joka on aina ollut häntä lähellä sydäntä, mm. mahdollistanut hankolaisille lapsille tutustumisen ja osallistumisen voimistelutoimintaan. Hänen antaumuksensa kaikkeen, mitä hän ryhtyy tekemään, on ihailtavaa. Maaliskuusta 2012 lähtien, kun projektitoiminta virallisesti alkoi, on hän toiminut kolmannen sektorin edustajana Voimaa vanhuuteen -projektissa, johon Hangon kaupunki lähti mukaan syksyllä 2011. Hänet palkitaan 200 €:n stipendillä ja diplomilla.


2013

Vuoden urheilija


Vuoden urheilijaksi valitaan yleisurheilija Linda Sandblom (HIK Yleisurheilu), joka 189 cm:n tuloksella oli tilastoykkönen naisten korkeushypyssä Suomessa vuonna 2013. Sen lisäksi hänen tuloksensa oli tilastojen viides korkeudessa kautta aikojen Suomessa. Samalla tuloksella (189 cm) hän rikkoi 37 vuotta vanhan SFI-naisten ennätyksen. Tämän lisäksi hän voitti kaudella 2013 mm. pronssia sisäratojen SM-kilpailuissa ja hopeaa eliittikilpailuissa Tampereella. Lisäksi hän tuli toiseksi Suomi-Ruotsi yleisurheilumaaottelussa maailmantähti Emma Green-Tregaron jälkeen. Linda Sandblom palkitaan 250 €:n stipendillä ja diplomilla.


Vuoden nuori urheilija

 

Vuoden nuoreksi urheilijaksi valitaan jalkapalloilija Patrik Lahti (FC HIK ja Hanko Futsal Club), joka vuoden 2013 aikana, huolimatta 17 vuoden iästä, kuului sekä FC HIK:n että HFC:n edustusjoukkueiden kantaviin voimiin. Patrik on suuri jalkapallolupaus, jolla on korkea työmoraali ja hän on ilmeinen joukkuepelaaja joka asettaa joukkueen keskeiseen asemaan, ei itseään. Toisin sanoen, hän on esikuva nuorille urheilijoille. Patrik Lahti palkitaan 100 €:n stipendillä ja diplomilla.


Vuoden joukkue

 

Vuoden joukkueeksi valitaan HC HIK:n D-tytöt-01, joka ylivoimaisesti voitti SM-kultaa käsipallossa ikäluokassaan. Joukkue voitti kaikki 18 otteluaan SM-sarjassa. Lisäksi joukkue voitti mm. Siuntio Cupin 2013. Joukkue palkitaan 250 €:n stipendillä ja diplomilla.

 

Vuoden valmentaja


Vuoden valmentajiksi valitaan Bror-Erik Hellman ja Teppo Puputti, jotka käsipallossa johtivat HC HIK:n D-tytöt-01 SM-kultaan ja mm. voittoon Siuntio Cupissa. Molemmat palkitaan 100 €:n stipendillä sekä diplomilla.


Vuoden kunniamaininta


Vuoden kunniamaininnan saa Nils Åke Nyberg, lyhyesti NÅN, joka mm. lähes 60-vuotisen free lance –kirjoittajauran aikana on tehnyt elämäntyön Hangon urheilulle. Hän on tänä aikana seurannut läheltä länsi-uusimaalaista urheilua ja välittänyt tietoa siitä Hangonlehteä ja Hufvudstadsbladetia lukeville urheilun ystäville. Hän pelasi 1930- ja 1940 –luvuilla itse aktiivisesti jalkapalloa, ja sen jälkeen hän jatkoi urheilu-uraansa ohjaajana ja toimitsijana, mm. Hangö IK:n jalkapallosihteerinä. Hän on saanut Suomen Palloliiton, Länsi Uudenmaan Jalkapallopiirin sekä Hangö Idrottsklubb:in kultaiset ansiomerkit. Lisäksi hänet nimitettiin Hangö IK:n kunniapuheenjohtajaksi vuonna 2003. Hänet palkitaan 200 €:n stipendillä ja diplomilla.


2012

Vuoden urheilija


Vuoden urheilijaksi valitaan Tony Bäckman (Hangon Hyrskyt), joka voitti kymmenennen SM-kullan Brazilian jiu-jitsussa ikäluokassaan ja joka myöskin oli yksi kantavista voimista HaHy:n miesjoukkueessa, kun he nousivat salibandyn toiseen divisioonaan. Hänet palkitaan 250 €:n stipendillä sekä kunniakirjalla.


Vuoden nuori urheilija


Vuoden nuoreksi urheilijaksi valitaan keilaaja Matias Luosujärvi (Destroyers), joka voitti SM-hopeaa ikäluokassaan ja joka 17 vuoden iässä saavutti Hangon mestaruuden keilailussa. Vuoden lopussa hän teki sopimuksen lohjalaisen seuran RäMe:n kanssa. He kilpailevat miesten SM-tasolla. Luosujärvi palkitaan 100 €:n stipendillä ja kunniakirjalla.

 

Vuoden joukkue


Vuoden joukkueeksi valitaan HC HIK:n D-pojat (vuonna 2000 syntyneet), jotka voittivat SM-kultaa käsipallossa ikäluokassaan. Joukkue palkitaan 250 €:n stipendillä ja kunniakirjalla.


Vuoden valmentaja


Vuoden valmentajiksi valitaan Teddy Nordling ja Thomas Nordlund, jotka johtivat HC HIK:n D-pojat 

(v 2000 syntyneet) SM-kultaan käsipallossa. Molemmat palkitaan 100 €:n stipendillä ja kunniakirjalla.


Vuoden kunniamaininta


Vuoden kunniamaininnan saa Jonna Berghem (HIK Yleisurheilu) loistavista tuloksistaan yleisurheilussa, kansainvälisesti ja valtakunnallisesti, viime vuosien aikana. Hänet palkittiin Finlands Svenska Idrotts Ungdomspriset 2012-palkinnolla. Jonna on edustanut HIK-yleisurheilua viimeiset kolme vuotta ja on tuloksillaan tehnyt tunnetuksi Hangon urheilua ja ennen kaikkea seuraa. Hänet palkitaan 200 €:n stipendillä ja kunniakirjalla.2011

Vuoden urheilija


Vuoden urheilijaksi valitaan voimanostaja Johan Henriksson (HIK-voimanosto).

Hänet palkitaan 250 €:n stipendillä sekä kunniakirjalla.


Vuoden nuori urheilija

 

Vuoden nuoreksi urheilijaksi valitaan yleisurheilija Fredric Suvanto (HIK-yleisurheilu).

Hänet palkitaan 100 €:n stipendillä ja kunniakirjalla.


Vuoden joukkue


Vuoden joukkueeksi valitaan FC HIK:n B-juniorit (jalkapallo).

Joukkue palkitaan 250 €:n stipendillä ja kunniakirjalla.


Vuoden kunniamaininta


Vuoden kunniamaininnan saa  Joakim Eriksson (Sun City).

Hänet palkitaan 200 €:n stipendillä ja kunniakirjalla.