TULLINIEMEN LUONTOPOLKU:

Tulliniemen luontopolku_lähtöopaste

Tulliniemen luontopolku kuva:Ulrika Eklöf-Kontkanenkuva: Ulrika Eklöf-Kontkanen

Luontopolku avattiin yleisölle 19.5.2014. Käyntikertoja luontopolulle on jo 2017 kesään mennessä kertynyt noin 60.000 polulle asennetun laskurin mukaan. Luontopolun varrelle on sijoitettu 15 infotaulua, jotka kertovat vierailijoille alueen arvokkaasta luonnosta sekä merenkulkuun ja sotahistoriaan liittyvästä kulttuuriperinnöstä. 


Luonnonkaunis Tulliniemi sijaitsee tärkeän merireitin varrella. Suojaisat väylät ja välitön avomeriyhteys ovat kautta aikojen tehneet Hankoniemestä halutun tukikohdan. Noin 6,7 kilometriä pitkä polku soveltuu lapsiperheille, mutta ei liikuntarajoitteisille. Polun alkupää on helppokulkuinen, mutta loppupään kallioinen maasto on paikoin jyrkkää ja voi olla myös sateisella säällä liukas. Luontopolku kulkee luonnonsuojelualueilla, ja alueella saa liikkua ainoastaan merkittyä polkua pitkin. 


Aikaisempi toiminta Tulliniemellä on mahdollisesti aiheuttanut maaperän likaantumista. Tämän vuoksi kasveja, sieniä ja marjoja ei kannata kerätä merkityllä alueella (polun keskivaiheilla oleva aidattu parakkialue.)

Tulliniemen esitelmä 19.5.14 (pdf) (90.5 KB)

Karttoja alueesta:
TULLINIEMEN POLKU YLEISINFO (pdf)
TULLINIEMEN LUONTOPOLKU (pdf) (148 KB)
Tulliniemi 2014 (pdf) (730.6 KB)
Muita linkkejä:
Tulliniemen luontopolku Yle
Uddskatan      
Lintuasema
Birdlife
Tulliniemen polun lahti
Tulliniemen luontopolku (kuva Kristiina Boström-Förström)Tulludden polku