Ratapihan alikulku -projekti

Liikennevirasto ja Hangon kaupunki rakentavat ratapihan kevyenliikenteen alikulun Kadermonkadun ja Puistokadun väliin. Urakoitsijana toimii Ralf Ajalin Oy. Työt aloitetaan marraskuussa 2018 ja ne valmistuvat kesäkuussa 2020. 

ALIKULKU INFO 13_12_2018_A
(klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi)


Tämänhetkinen toteutussuunnitelma: 

Projekti aloitetaan marraskuussa vk 47 vesihuoltoverkostojen ja kaapeleiden siirrolla samanaikaisesti Tarhakadulla ja Kadermokadulla vanhan VPK:n kohdalla. Joulukuussa valmistellaan väliaikaista lähtölaituria alikulun itäpuolelle. Väliaikaiselle lähtölaiturille rakennetaan kulku sekä Asemakadulta että Korsmaninkadulta. Valmistelevia töitä tehdään samanaikaisesti myös Kadermonkadulla. 


Viikonloppuna 8.-9.12. otetaan käyttöön väliaikainen asemalaituri ja tasoristeys! 

Väliaikaiselle rautatieasemalle rakennetaan lisäksi tilapäisiä pysäköintipaikkoja ja linja-autopysäkki Korsmaninkadulle, sekä liikennevalot.  Väliaikaista asemaa tullaan käyttämään kesän alkuun saakka. Ensimmäinen uuden alikulun ylittävä rautatiesilta valmistuu siinä vaiheessa. 

Väliaikainen tasoristeys tulee olemaan käytössä, kunnes alikulku on täysin valmis. Sen pitäisi valmistua kesällä 2020.


Tarhakadulla ei ole työmaan aikana läpikulkua. Kevytliikenne ohjataan Korsmaninkadun tai Koulukadun puolelta. Nykyinen kevyenliikenteen käytössä oleva tasoristeys poistuu käytöstä jo projektin aikana. 3D malli Alikulku


alikulku LIIKENNE

Vesiverkoston liitostöiden aikana tulee olemaan joitakin vesikatkoja. Hangon Vesi tiedottaa vesikatkoalueella olevia kiinteistöjä tekstiviestijärjestelmän avulla suunnitelluista vesikatkoista. Lisätietoja tekstiviestijärjestelmästä: 

https://www.hanko.fi/palvelut/hangon_vesi/ajankohtaistaProjektiin liittyvistä asioista voi tiedustella:

Kari Nieminen, rakennuttaja, Rejlers Finland Oy, 0456789881

Markus Tamminen, Ralf Ajalin  040 778 3844

Sanna Varjus, Hangon Vesi  040 5056 498

Hannu Simelius, Hangon kaupunki  040 5815 065

Erkki Mäkelä, Liikennevirasto, 0295343822


ALIKULKU Korsmaninkatu liikenteenohj. suunn