Hanko LOGO
Lasten ja nuorten luovat viikot 2016

Viikko I 6.–10.6. klo 10-14

Viikko II 13.–17.6. klo 10-14


Maalaus- ja naamiotyöpaja

Heidi Mikkola | Viikko I
Työpajan painotus on maalauksessa: viikon aikana tutustutaan akryyliväreillä maalaamiseen ja kokeillaan mm. kirkkaille pleksipohjille taiteilua. Valmistamme myös naamiot kipsinauhasta ja ne viimeistellään sekatekniikalla. Kurssi ei edellytä aikaisempaa kokemusta maalaustekniikoista.
Paikka: Hangö svenska högstadium


Maalauksen ja graafikan työpaja

Heidi Mikkola  |  Viikko II
Työpajan painotus on maalauksessa ja kurssiviikolla tutustutaan myös akryyliväreillä maalaamiseen erilaisille pohjille. Tutustumme myös kohopainografiikkan tekoon ja valmistamme oman vedossarjan pressprinttekniikalla. Kurssiin osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta maalaustekniikoista tai grafiikan tekemisestä.
Paikka: Hangö svenska högstadium


Keramiikka

Stina Bucht  |  Viikot I ja II

Viikko I
Kurssi kohdistuu lapsille ja nuorille, jotka haluavat kokeilla tai joilla on aikaisempaa kokemusta keramiikasta. Käymme läpi perusasiat sekä opimme keramiikan käsityöskentelyn tekniikan.

Teemme pieniä veistoksia sekä käyttöesineitä, jotka väritämme engobeväreillä.


Viikko II
Kurssi on tarkoitettu niille, jotka haluavat kokeilla dreijaamista. Dreijaaminen voi tuntua haasteelliselta ja se vaatii kärsivällisyyttä, joten kurssia ei suositella aivan nuorimmille. Kurssilla tehdään myös käsin keramiikkatöitä.
Paikka: Stinan paja, Appelgreningtie 37


Tinavalu TÄYNNÄ

Jyrki Lehtinen | Viikko I

Teemme erilaisia tinavaluja mm. sotilaita valmiilla muoteilla. Teemme myös silikonista oman muotin, omasta hahmosta tai esineestä. Lisäksi valmistamme hiekkavalun. Kaikki työt viimeistellään maalaamalla tai kiillottamalla. Ota pitkähihaiset ja –lahkeiset puuvillavaatteet sekä nahkakäsineet.
Paikka: Hangö svenska högstadium


Puutyö

Jyrki Lehtinen | Viikko II

Teemme erilaisia rakennuksia ja rakennelmia. Valmistettua rakennusta voi käyttää vaikka ensimmäisellä viikolla tehtyjen tinaukkojen kanssa. Ota suojavaatteet.
Paikka: Hangö svenska högstadiumIlmaisutyöpaja TÄYNNÄ

Mi Grönlund | Viikko I
Huom! Ma-To klo 10-15

Työpajassa tutustutaan teatterin tekemisen, ilmaisutaidon ja näyttelijäntyön mahdollisuuksiin. Erilaisten harjoitusten, hauskojen pelien ja leikkien avulla vahvistetaan itsetuntemusta sekä esiintymis,-  ryhmätyö,-ja vuorovaikutustaitoja. Tunneilla etsitään oman äänen ja kehon mahdollisuuksia sekä tutustutaan omaan itseen ilmaisuvälineenä. Ilmaisutyöpaja sisältää mm. improvisaatiota, näyttelijäntyöntekniikoita, klovneriaa, tarinankerrontaa,  luovaa liikettä sekä puhe,- ääni ,- ja hengitysharjoituksia.


Työpajassa työskennellään avoimessa ja kannustavassa ilmapiirissä ja tarjotaan osallistujille iloa, uusia oppimiskokemuksia, oivalluksia ja onnistumisen hetkiä. Ryhmässä opetellaan leikkimielisesti myös sietämään epäonnistumisia ja kääntämään ne voimavaroiksi. 

Ikäsuositus 9v ylöspäin.

Paikka: Hankoniemen yläasteen ja lukion auditorio


Piirtäminen ja askartelu

Marika Nousiainen ja Pirjo Wallden | Viikko I

Kokeilemme pressprintiä ja akryylimaalausta, tehdään aarrekartan ja oman taulun sekä leikimme ulkona ja sisällä.
Paikka: Hangö svenska högstadium


Kokkaa luovasti TÄYNNÄ

Marika Nousiainen ja Pirjo Wallden | Viikko II

Tutustumme keittiöön ja keittiövälineisiin, valmistustapoihin sekä miten kokata helppo aamiainen, välipala ja iltapala itselle ja muille. Dippivälipala, puuroja, smoothie ja pirtelö, sämpylät ja pullaa, lämpimät voileivät
Paikka: Hangö svenska högstadium