HangArt_juliste_4

18.-20.7.2017

Toista kertaa järjestettävällä HangArt-taidekierroksella pääsee vierailemaan hankolaisten taiteilijoiden ateljeissa. Kaikki ateljeet ovat auki klo 12–18.

Taiteilijat

Club con Color
Täktomintie, Täktomin koulu


Club con Color osallistuu jos sää salli tuomalla tauluja ulos luontoon. Muuten sisällä koulussa. Olemme 17 henkilön ryhmä jotka suurin osa maalaa öljyvärillä mutta myös akvarellivärillä.


Mimmi Eirtovaara
Kadermonkatu 2


Käytän monta eri tekniikka; öljy, akryyli, pastelli, hiili, akvarelli, sekatekniikka sekä taidegrafikkaa. Olen opiskellut Hangö Sommarunin kursseilla ja käynyt Heikki Kukkosen grafiikankurssilla. Vuonna 2008 osallistuin Los Angelesissa Contemporary Figure Painting kurssiin.Hangon Kuvataiteilijat
Täktomintie, Täktomin koulu


Hangon Kuvataiteilijat – Hangö Bildkonstnärer Ry on 35-vuotias yhdistys, joka pyrkii aktiivisesti edistämään taiteen harrastusta ja tasoa järjestämällä jäsenilleen yhteisnäyttelyitä, piirustus- ja maalausiltoja sekä näyttelyretkiä.


Henriksberg Gallery
Isabella Cabral & Irmeli Jung

Tvärminnentie 42


Henriksberg Gallery on Isabella Cabralin työhuone ja samassa tilassa on kaunis galleria.


Olen brasilialainen ja vietän aikaani Brasiliassa, Suomessa ja Ranskassa. Maalaan öljyväreillä kankaalle ja töissäni näkyy brasilialaisia, suomalaisia ja ranskalaisia teemoja. Uskon korkealaatuiseen tekniseen maalaustyyliin ja olen kehittänyt oman työmenetelmäni vuosien varrella. Työskentelen läpikuultavien värien kanssa päällekkäisissä kerroksissa, ja joudun odottamaan jokaisen kerroksen kuivumista ennen kuin voin jatkaa työtäni


Galleriassa on nähtävillä Irmeli Jungin näyttely Celebrating Finns.  Näyttely järjestetään Suomi 100 vuotta -juhlallisuuksiin liittyen ja valokuvaajan 70-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Esillä on kuvia suomalaisista kulttuurihenkilöistä. Se mikä niissä kaikissa näkyy on, että Irmeli Jung on katsonut mallejaan suoraan silmiin ja sillä tavoin vanginnut ihmisestä hohtavan säteilyn kuviinsa. Niissä on aistittavissa kahden ihmishengen välitön dialogi. Kuva on kaunis kohtaus, jossa kuvaaja on näkymättömänä läsnä.Jori Tapio Kalliola
Pitkäkatu 6


Jori Tapio Kalliola ( synt.1968, Rauma) on Hangossa asuva ja työskentelevä ITE-taiteilija ja muusikko. Kalliolan taide - maalaukset ja veistokset - ovat räikeitä pamfletteja, jotka kritisoivat yhteiskuntaa : virkamiehiä, taiteilijoita, rahan valtaa, digitalisaatiota, lehdistöä...
"Hirsipatsaita" tekevä "nälkäpiirtelijä" kuvaa itse taiteen tekemisen motiiveitaan näin : " Teen näitä vain ja ainoastaan ollakseni olemassa tässä idioottien huvipuistossa"Muddle Lilius
Christiersonintie 1


Olen taiteilija, jonka puutarha kiinnostuksen takia, aloittanut puutarhurikoulutuksen syksyllä 2015. Ja se on ollut uskomattoman inspiroivaa, mutta on myös ottanut aikaa. Odotan innolla jälleen omistautua luovaan työhön. Minulla on monia suunnitelmia teoksiin, jotka ovat sekä käytännöllisiä, että taiteellisen kiinnostavia. On jännittävä toteuttaa uusia hankkeita omassa puutarhassa, ja toteuttaa palveluitani hyödyksi muiden puutarhoissa.

Tervetuloa käymään puutarha työhuoneeseeni ja näköalaterassille, Atelier la Terrasse!Kaj Göran Levin
Kappelisatamantie 105 B


Vuonna 1967 aloitin öljyvärimaalausta jonka tyylisuunta on realistinen. Luonnonläheinen aihepiiri on useasti löytynyt saariston ja metsän monenlaisesta ympäristöstä. Kiinnostavia historiallisia aiheet ovat olleet m.m Riilahden Taistelu ja ruotsalainen fregatti "Kronprinsen" jonka miehistö teki maihinnousu Kronvikiin /Vaasaan 24.6.1808.
Olen Hangon Kuvataiteilijoiden jäsen vuodelta 1994. Yksityisnäyttelyitä on ollut 9 kertaa ja yhteisnäyttelyitä Hangon Kuvataiteilijoiden kanssa on pidetty Hangossa, Tammisaaressa, Halmstadissa ja Kuresaaressa. Tilaustöiden teko mahdollinen sopimuksen mukaisesti.


Riitta Luoma-aho
Suokatu 5


Maaluksia. Avoinna ti ja to 12-18, keskiviikkona sopimukseen mukaan. Puh. 040 730 5496.


Kaupungintalon Galleria

Risu Bredenberg ja Pirjo Sirola

Raatihuoneentori 5


Intuitiiviseen maalaamisen taitoon keskittyvän Pirjo Sirolan ja taidemaalari Risu Bredenbergin eri teoksia on nähtävillä 18.-20.7. HangArt tapahtumassa. 

Heidän teokset syntyvät vaistomaisesti, halu luoda kuvia. Teoksissa on tietoisen ja tiedostamattoman välillä tasapainoilua, toteutettuina monilla maalaustaiteen eri tekniikoilla. Taidenäyttely järjestetään Pop-Up - hengessä.Maj-Lis Ronikonmäki
Esplanadi 93 /Sepänkatu 6

Olen kuvataiteilija, kuvataideopettaja ja taiteen maisteri. Työskentelen Espoossa ja Hangossa, joka on muodostunut tärkeäksi inspiraation lähteeksi työskentelylleni.
Maalaukseni rakentuvat kerroksittain erilaisista materiaaleista ja väreistä.  Maalauspinnan kerrokset kätkevät elämäni kulkua, tapahtumia, toiveita ja haaveita. Hangon kotini on yhtä aikaa ateljee, galleria ja kotimuseo, jossa pääsee kurkistamaan menneeseen ihanien tavaroiden myötä.


Ingrid Signell
Korkeavuorenkatu 15


Minulla on ollut oma käsityöyritys - Parmelia - 25 vuotta ja perinteisessä käsityössäni käytän pellavaa, villaa ja narua. Toimintaani kuuluu myös ryijyjen, huopien ja villapaitojen suunnittelu ja valmistus. Työt tehdään käsin tai kangaspuissa. Lisätietoa löytyy kotisivultani www.parmelia.fiKaj Ard Söderholm
Puusepänkatu 1

Olen visuallinen kuvataiteilija. Kokoelmani on laaja, löytyy monenlaista taidetta, luonnoksia, piirustuksia ja erikokoisia maalauksia. Akryylimaalaukset ovat sekä esittäviä että abstakteja.

Uusi kiinnostuskohde on valokuva. Näyttelyssä löytyy myös valokuvateoksia.Hanna Uggla
Huvilatie 9

Olen opiskellut taidetta taidekoulu Maassa Suomenlinnassa ja pitänyt useita näyttelyitä vuosien varrella. Olen myös opettanut taidetta. Väri on maalaamiseni ydin. Maalatessani eri teemat nousevat alitajunnasta kankaalle. Käsittelen asioita jotka mietin kävellessäni luonnossa tai josta luen tai kuulen.  Olen muun muassa käsitellyt teemoja kuten rasismi ja vahvoja naisia. Maalaan öljyllä.


Pekka Vehviläinen
Ratakatu 12-14 (Pizzeria Nadinin tilat)

Pekka Vehviläinen maalaa realistisia maisemia vesiliukoisin tekniikoin. Tuotannossa korostuvat merelliset aiheet, kuten majakat ja purjeveneet.  Mieliaiheita ovat kuluneet ja vanhentuneet miljööt: teollisuusrakennukset, venevajat, hylyt, ruosteiset tynnyrit.