Vaikuta valikoimaan


Asiakkaat saavat valita kirjoja kirjastoon


Hangon kirjasto kutsuu asiakkaat mukaan päättämään, mitä kirjoja ja muuta aineistoa kirjastoon hankitaan. On kyse uuden toimintatavan testaamisesta, jossa asiakkaat voivat vaikuttaa aineistovalintaan.


Kokeilun ensimmäisessä vaiheessa asiakkaat voivat valita kirjoja ja muuta materiaalia uutuuslistoilta. Valitsemaan ja kommentoimaan pääsee Hangon kirjaston nettisivujen kautta klikkaamalla ”Vaikuta valikoimaan”-logoa. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja siihen kuuluvalla tunnusluvulla. Asiakas voi myös seurata, mitä omille valinnoille on tapahtunut. Eniten asiakkailta suosituksia saaneet kirjat hankitaan. Ensimmäiset listat ovat auki 28.2.2017 asti. 


Lahjoita lukuhetki


Kirjasto etsii ihmisiä, joilla olisi aikaa lahjoittaa lukuhetki hoivakodissa asuvalle ikäihmisille. Lukuhetken lahjoittajia kaivataan sen takia, että osa hoitokodeissa olevista ei enää pysty itse lukemaan syystä tai toisesta. Näkö on saattanut huonontua tai kirjasta ei jaksa pitää itse kiinni.


Lukemista voi käydä kokeilemassa eikä kampanjaan tarvitse sitoutua. Lukemassa voi käydä vaikka vain yhden kerran tai useammin - ihan miten itse haluaa.


Kirjasto ottaa vastaan ilmoittautumisia ja neuvoo sopivaa kirjallisuutta. Kirjaston on etukäteen ottanut yhteyttä hoivakoteihin, jotka ovat kiinnostuneita lukuhetkistä.


Näissä kirjastoissa voi ilmoittautua mukaan:

Hangon pääkirjasto

Lappohjan sivukirjasto