Kirjastoaineisto

Kirjasto tarjoaa käyttäjilleen kirjoja, päivälehtiä, aikakausilehtiä, musiikkiäänitteitä, äänikirjoja, kielikursseja, mikrofilmejä, videoita, DVD-levyjä ja CD-Romeja. Lukas-kirjastojen lehtivalikoimaan pääset tutustumaan seuraavista linkeistä:

Lehdet

 

Lehtiartikkeleita voit etsiä myös ARTOsta:

ARTO - Kotimainen artikkeliviitetietokanta

 

Ruotsinkielisiä artikkeleita löytyy seuraavista tietokannoista:

Brages pressarkiv

Mediearkivet

 

Valikoimaa pääset selailemaan Lukas-tietokannassa.

Lukas-logo

 

Lainojen uusimiseen ja aineiston varaamiseen tarvitset kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin, jonka saat kirjastosta.

 

Lukas-alueen kirjastojen aineisto (n. puoli miljoonaa dokumenttia)  on kaikkien alueen lainaajien käytössä. Varattu aineisto toimitetaan lainaajan haluamaan kirjastoon perjantaisin ja on noudettavissa n. klo 12 jälkeen.


Lukas-yhteistyö

 

Lukas-yhteistyö on vapaaehtoista yhteistyötä, johon osallistuvat seuraavat Länsi-Uudenmaan kirjastot:

Hangon, Inkoon, Raaseporin ja Siuntion kaupungin-/kunnankirjastot sekä Novian ja Axxellin kirjastot.

 

Lukas-yhteistyö on erinomainen esimerkki siitä, kuinka yksittäiset kunnat voivat moninkertaistaa voimavaransa, parantaa palvelutasoa ja kehittää seudun kirjastoja. Lukas-kirjastot ovat yhdessä pystyneet luomaan kirjastopalveluja, joita yksittäisten kirjastojen olisi yksin ollut vaikea saada aikaan: tietokoneiden käyttöönotto kirjastoissa, yhteinen tietokanta, yhteinen koko seudun kattava kirjastokortti ja aineistojen yhteiskuljetukset, ts. varatun ja palautetun aineiston kuljettaminen kerran viikossa pääkirjastojen välillä.

 

Lukas-yhteistyö on toiminut liki 20 vuotta ja on osoitus siitä, että tuloksellinen, Länsi-Uudenmaan kunnanrajat ylittävä yhteistyö on mahdollista. Lukas-yhteistyö ja kuntarajat ylittävän kirjastotoiminnan kehittäminen on entistä tärkeämpää.