Ajankohtaista

Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys aloittaa 1.1.2019

Vuoden 2019 alusta alkaen Espoo tuottaa sosiaali- ja kriisipäivystyksen palvelut kaikkiin Länsi-Uudenmaan kuntiin. Samalla Espoon sosiaali- ja kriisipäivystyksen nimi muuttuu Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystykseksi.


Sosiaali- ja kriisipäivystyksen tehtäviin kuuluvat tilanteet, jotka vaativat välittömiä sosiaaliviranomaisen toimenpiteitä, esimerkiksi:

  • Huoli lapsesta tai perheen tilanteesta

  • Huoli aikuisen tai vanhuksen pärjäämisestä tai selviytymisestä kotona

  • Äkillinen traumaattinen kriisitilanne, onnettomuus tai muu järkyttävä tapahtuma, kuten läheisen kuolema, läheisen tai oma vakava sairastuminen, väkivalta tai tulipalo.


Espoossa palvelutaso säilyy entisellään, ja sama palvelutaso tarjotaan nyt koko Länsi-Uudellamaalla. Kauniaisissa ja Kirkkonummella, joihin Espoo tuottaa palvelun tälläkin hetkellä, palvelut laajenevat. Muissa Länsi-Uudenmaan kunnissa eli Hangossa, Raaseporissa, Siuntiossa, Inkoossa, Lohjalla, Karkkilassa ja Vihdissä sosiaali- ja kriisipäivystyksen palvelut paranevat lisääntyvien resurssien myötä.

− Yhdessä tehden pystymme tarjoamaan entistä kattavampaa palvelua Länsi-Uudenmaan alueelle. Myös ruotsinkielinen palvelu paranee uudistuksen myötä. Olemme tehneet muutosta hyvässä yhteishengessä kuntien kesken, ja olemme valmiita kehittämään palvelua jatkuvasti, sanoa Espoon perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström.


Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksessä työskentelevät nykyinen Espoon sosiaali- ja kriisipäivystyksen henkilöstö, Länsi-Uudenmaan sosiaalipäivystyksen nykyinen henkilöstö sekä viisi uutta työntekijää.


Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen toimipisteet:

  • Jorvin sairaala, päivystysrakennus, ovi A3 (Turuntie 50, Espoo)
  • Lohjan sairaala (Sairaalatie 8, 08200 Lohja)


Kuntalaiset tavoittavat Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen numerosta 09 816 42439. Tarvittaessa sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijät liikkuvat sinne, missä apua tarvitaan, esimerkiksi onnettomuuspaikalle, työpaikalle tai kotiin.

HUOM: päivystys arkisin, virka-aikana  klo 8.00 - 16.00 ==>  puh. 040 135 9492.


Palvelemme Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaita sekä näissä kunnissa oleskelevia joka päivä ympäri vuorokauden.


Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystysPalaa otsikoihin