Ajankohtaista

L-U:n kansanedustajien ja kuntajohtajien tapaaminen Inkoossa 1.10.

Läntisen Uudenmaan kansanedustajat sekä kunnan- ja kaupunginjohtajat kokoontuvat säännöllisesti keskustelemaan ajankohtaisista alueellisista asioista. Tämä foorumi on tapa kehittää kansallisen päätöksenteon ja alueen kuntien yhteistyötä.

Maanantaina 1.10.2018 kokoontuivat kansanedustajat Thomas Blomqvist (RKP), Raija Vahasalo (KOK) ja Eerikki Viljanen (Keskusta) sekä kunnanjohtajat Tarmo Aarnio (Kirkkonummi), Juha-Pekka Isotupa (Siuntio), Robert Nyman (Inkoo) ja Denis Strandell (Hanko). Asialistalla oli paikallisten ajankohtaisten asioiden lisäksi erityisesti kunnanjohtajien yhteinen lausunto asetuksesta maantie- ja rautatierunkoverkoksi.


LU kansanedustajat ja kuntajohtajat Inkoo 1.10.2018
Kuvassa (vasemmalta): Robert Nyman, Denis Strandell, Raija Vahasalo, Thomas Blomqvist, Eerikki Viljanen, Tarmo Aarnio ja Juha-Pekka Isotupa. Kuva: Benjamin Lundin


Kaikki kunnat ja kansanedustajat katsovat, että Hanko-Hyvinkää radan sähköistäminen ja kantatie 51:n kehittäminen on erittäin tärkeää ja tulee priorisoida. Hangon sataman rooli Suomen viennissä on merkittävä ja elinkeinoelämän toimintaedellytysten edistämiseksi on kansallisessa intressissä, että sekä maantie- että rautatieyhteydet toimivat Helsingin, Hangon ja Hyvinkään välillä.

Ryhmä kokoontuu seuraavan kerran 21.1.2019 Kirkkonummella.

Palaa otsikoihin