Ajankohtaista

Hanko sai Seabin-meriroskiksen

Hangon vierasvenesatama (Oy HFS Marine Ab) on voittanut teknologiakonserni Wärtsilän järjestämän kilpailun, jossa oli mahdollisuus saada Seabin-meriroskis puhdistamaan omaa pienvenesatamaa. Seabin asennettiin Hangon vierasvenesatamaan 19.6.


Seabin on uiva meriroskis, joka voidaan sijoittaa veteen pienvenesatamissa, telakoilla sekä purje- ja kauppasatamissa, joissa se kerää talteen vedessä ajelehtivat roskat. Pintavesi imetään Seabinin keräyspussisuodattimen läpi. Kun vesi sen jälkeen pumpataan takaisin satama-altaaseen, roskat jäävät talteen keräyspussiin, josta ne hävitetään asianmukaisesti.

Seabin_meriroskiksen asennus
Seabin_meriroskis2

”Olemme erittäin iloisia saadessamme Seabin-meriroskiksen Hankoon, joka haluaa olla hyvän elämän vastuullinen merikaupunki. Itse asiassa tutustuimme Seabin-projektiin jo viime vuonna ja vaikutuimme siitä, miten isoja asioita merien puhtauden hyväksi voi saada aikaan Seabin-meriroskiksen ja tietoisuuden lisäämisen avulla”, kertoo kaupunginjohtaja Denis Strandell.

”Roskien ja varsinkin muovijätteiden määrä merissä kasvaa räjähdysmäisesti. HSF Marine sekä Hanko merikaupunkina haluavat tietenkin olla mukana tukemassa Seabin-projektia ja näyttämässä tietä puhtaampaan tulevaisuuteen. Olemme todella innoissamme siitä, että saimme vierasvenesatamaamme nyt Seabin-meriroskiksen, joka sekä herättää ihmisten huomion, että pitää satama-altaan puhtaampana. Jokainen roska, jonka pystymme merestä keräämään, auttaa”, jatkaa satamakapteeni Oscar Cavonius Hangon vierasvenesatamasta.


Kolmen Seabin-meriroskiksen lahjoittaminen Suomeen oli yksi Wärtsilän Suomi 100 -juhlavuoden näyttävimmistä hankkeista. Wärtsilä toimii Seabin projektin globaalina pilottipartnerina vuoden 2019 loppuun asti. Kumppanuusohjelman aikana Wärtsilä on jo lahjoittanut meriroskiksia Suomessa Helsinkiin, Turkuun ja Vaasaan. Tänä vuonna Wärtsilä laajentaa yhteistyötä lahjoittamalla maailmalle noin 40 meriroskista tytäryhtiöidensä kautta. Aasian ensimmäinen meriroskis asennettiin Singaporeen huhtikuussa.Palaa otsikoihin