Hanko LOGO
Lasten ja nuorten luovat viikot 2015

Viikko I 1.–5.6. klo 10-14

Viikko II 8.–12.6. klo 10-14


Piirustus ja maalaus

Mikki Paajanen | Viikot I ja II

Kurssi tulee sisältämään perustekniikkoja sekä piirrostekniikkaa. Ajatuksena on rakentaa kurssi kokonaisuus lähtien kurssilaisten osaamisesta. Kursseilla käsitellään perusmuotoja, kontrasteja sekä värioppia. 


Kuvataide käsittelee tarinoiden kertomisen oppimista värein ja muodoin. Kuinka tehdään kiinnostava kuva ja kuinka kuvakokonaisuus suunnitellaan. Fantasia ja luomisen ilo on hyödyllistä olla kurssilaisella mukanaan.


Keramiikka

Stina Bucht  |  Viikot I ja II

Viikko I TÄYNNÄ
Kurssi kohdistuu lapsille ja nuorille, jotka haluavat kokeilla tai joilla on aikaisempaa kokemusta keramiikasta. Käymme läpi perusasiat sekä opimme keramiikan käsityöskentelyn tekniikan.

Teemme pieniä veistoksia sekä käyttöesineitä, jotka väritämme engobeväreillä.


Viikko II
Kurssi on tarkoitettu niille, jotka haluavat kokeilla dreijaamista. Dreijaaminen voi tuntua haasteelliselta ja se vaatii kärsivällisyyttä, joten kurssia ei suositella aivan nuorimmille. Kurssilla tehdään myös käsin keramiikkatöitä.


Puutyöt

Jyrki Lehtinen | Viikko 1

Kurssilla ehdään puuautoja, (avoauto, formula, kuorma-auto, nosturi, aura...)

Autot tehdään koivu liimalevystä.  Sahaamalla, höyläämällä, hiomalla, poraamalla, liimaamalla yms. Autot joko maalataan tai lakataan.


Press print

Heidi Mikkola | Viikot I ja II

Press Print on grafiikan kohopainotekniikka, jolla voi tehdä kaikenlaisia kuvia piirtämistä ja kaivertamista hyödyntäen. Kurssilla tutustutaan taidegrafiikan tekemiseen ja omien Press print -vedosten tekemiseen, mutta myös piirretään ulkona, leikitellään väreillä ja sidotaan oma taiteilijakirja. Kurssi ei edellytä aiempaa kokomusta grafiikan tekemisestä!


Ilmaisutyöpaja

Mi Grönlund | Viikko I

Työpajassa tutustutaan teatterin tekemisen, ilmaisutaidon ja näyttelijäntyön mahdollisuuksiin. Erilaisten harjoitusten, hauskojen pelien ja leikkien avulla vahvistetaan itsetuntemusta sekä esiintymis,-  ryhmätyö,-ja vuorovaikutustaitoja. Tunneilla etsitään oman äänen ja kehon mahdollisuuksia sekä tutustutaan omaan itseen ilmaisuvälineenä. Ilmaisutyöpaja sisältää mm. improvisaatiota, näyttelijäntyöntekniikoita, klovneriaa, tarinankerrontaa,  luovaa liikettä sekä puhe,- ääni ,- ja hengitysharjoituksia.


Työpajassa työskennellään avoimessa ja kannustavassa ilmapiirissä ja tarjotaan osallistujille iloa, uusia oppimiskokemuksia, oivalluksia ja onnistumisen hetkiä. Ryhmässä opetellaan leikkimielisesti myös sietämään epäonnistumisia ja kääntämään ne voimavaroiksi. 

Ikäsuositus 9v ylöspäin.


Sarjakuva ja askartelu

Anita Lehtinen | Viikko I

Sarjakuvakurssi sopii sekä edistyneemmille että aloittelijoille. Tutustutaan sarjakuvan työvaiheisiin, keskeisiin kuvakerronnan keinoihin sekä kehitetään omaa sarjakuvailmaisua.

 

Kursseilla käydään läpi sarjakuvanteon vaiheet – ideointi, käsikirjoittaminen, luonnostelu, puhtaaksi piirtäminen ja tekstaus. Kursseilla suunnitellaan hahmoja ja askarrellaan ne piirtämisen avuksi.