Hanko LOGO
Lasten ja nuorten luovat viikot 2015

Viikko I 1.–5.6. 4h/päivä

Viikko II 8.–12.6. 4h/päivä


Piirustus ja maalaus

Mikki Paajanen | Viikot I ja II

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis


Keramiikka

Stina Bucht  |  Viikot I ja II

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis


Puutyöt

Jyrki Lehtinen | Viikko 1

Kurssilla ehdään puuautoja, (avoauto, formula, kuorma-auto, nosturi, aura...)

Autot tehdään koivu liimalevystä.  Sahaamalla, höyläämällä, hiomalla, poraamalla, liimaamalla yms. Autot joko maalataan tai lakataan.


Press print

Heidi Mikkola | Viikot I ja II

Press Print on grafiikan kohopainotekniikka, jolla voi tehdä kaikenlaisia kuvia piirtämistä ja kaivertamista hyödyntäen. Kurssilla tutustutaan taidegrafiikan tekemiseen ja omien Press print -vedosten tekemiseen, mutta myös piirretään ulkona, leikitellään väreillä ja sidotaan oma taiteilijakirja. Kurssi ei edellytä aiempaa kokomusta grafiikan tekemisestä!


Ilmaisutyöpaja

Mi Grönlund | Viikko I

Työpajassa tutustutaan teatterin tekemisen, ilmaisutaidon ja näyttelijäntyön mahdollisuuksiin. Erilaisten harjoitusten, hauskojen pelien ja leikkien avulla vahvistetaan itsetuntemusta sekä esiintymis,-  ryhmätyö,-ja vuorovaikutustaitoja. Tunneilla etsitään oman äänen ja kehon mahdollisuuksia sekä tutustutaan omaan itseen ilmaisuvälineenä. Ilmaisutyöpaja sisältää mm. improvisaatiota, näyttelijäntyöntekniikoita, klovneriaa, tarinankerrontaa,  luovaa liikettä sekä puhe,- ääni ,- ja hengitysharjoituksia.


Työpajassa työskennellään avoimessa ja kannustavassa ilmapiirissä ja tarjotaan osallistujille iloa, uusia oppimiskokemuksia, oivalluksia ja onnistumisen hetkiä. Ryhmässä opetellaan leikkimielisesti myös sietämään epäonnistumisia ja kääntämään ne voimavaroiksi. 


Sarjakuva ja askartelu

Anita Lehtinen | Viikko I

Sarjakuvakurssi sopii sekä edistyneemmille että aloittelijoille. Tutustutaan sarjakuvan työvaiheisiin, keskeisiin kuvakerronnan keinoihin sekä kehitetään omaa sarjakuvailmaisua.

 

Kursseilla käydään läpi sarjakuvanteon vaiheet – ideointi, käsikirjoittaminen, luonnostelu, puhtaaksi piirtäminen ja tekstaus. Kursseilla suunnitellaan hahmoja ja askarrellaan ne piirtämisen avuksi.